(73) O'zbekistonning jozibali oshxonasi, palov

Tuesday, April 25, 2023

O'zbekistonda tajriba/Experience in Uzbekistan

t f B! P L

Plov O‘zbekistonga xos taomdir. Bu go'sht va sabzavotlar bilan pishirilgan guruchli taom. O‘zbekistonga tashrif buyuruvchilarning ko‘pchiligi bu taomni eyishni intiqlik bilan kutishadi va ko‘pchilik uning mazaliligidan hayratda qolgandir. Men ishonamanki, dunyoda hech kim palovning ta'mini yomon ko'rmaydi.

Olovni tayyorlash jarayoni ham juda jozibali va uning katta qozonda qanday pishirilishini ko'rishga arziydi. Qopqoqni ochgan zahotiyoq tarqaladigan xushbo'y hidi va pishgan palovning go'zal rangi har kimni kamida bir marta tatib ko'rish istagini uyg'otadi.

Aslida, Yaponiyada palovga o'xshash taomlar mavjud. Ularning ildizi O‘zbekistonning palovidan bo‘lishi mumkin. Albatta, Yaponiyaning o'z tartibi qo'shiladi. Kelgusi maqolalarda biz ushbu yapon purofularini ham tanishtirishni rejalashtirmoqdamiz.


O'zbek palovi - bu taomni tatib ko'rmaganlar ham tatib ko'rishlari kerak. Yaponiyada oʻzbek oshxonasiga ixtisoslashgan restoranlar koʻproq va siz Oʻzbekistonning asl taʼmidan bahramand boʻlishingiz mumkin. Kelgusi maqolalarda Yaponiyadagi o'zbek restoranlari bilan ham tanishtirmoqchiman.



About Me

My photo
2008-yilda Buyuk Britaniyaning Birmingem universitetida mashinasozlik bo‘yicha doktorlik dissertatsiyasini himoya qilganman. Mashinasozlik yo'nalishi bo‘yicha PhD darajasini olgandan so‘ng, 2012-yilgacha “Toyota Industries” korporatsiyasida muhandis lavozimida faoliyat olib borganman. So‘ngra Nagoya universiteti muhandislik fakultetida pedagogic va ilmiy faoliyatimni davom ettirdim. 2020-yildan Islom Karimov nomidagi Toshkent davlat texnika universiteti prorektori va 2022-yildan esa ushbu universitetda professor lavozimida faoliyat yuritmoqdaman.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

QooQ