O‘zbek oshxonasining eng qiziqarli taomlaridan biri lag‘mondir. Pomidorga asoslangan sho'rva ko'plab sabzavotlar bilan to'ldirilgan bo'lib, u juda mazali taomga aylanadi. Biroq, Lagmanning ta'mi oddiy pomidor ta'mi emas. Xitoy oshxonasining elementlarini ham his qilishingiz mumkin bo'lgan joy jozibali.
Ajablanarlisi shundaki, Yaponiyada ham lag'monga o'xshash taom bor. Bu ramen deb ataladigan taom. Noodle va ingredientlar sho'rvada bo'lgan Lagman bilan bir xil fikrni his qilishingiz mumkin. Ramen dastlab Xitoydan kelgan, ammo hozir u yapon taomlari madaniyatining bir qismidir desak mubolag'a bo'lmaydi.
Lagman va ramen mos ravishda o'zbek va yapon madaniyatining yirik vakillaridir. Agar Yaponiyaga tashrif buyursangiz, iltimos, bu ramenni sinab ko'ring. Lag'mon bilan farq va o'xshashliklarni tatib ko'rish orqali siz butun dunyo bo'ylab taom madaniyatining boyligini his qilishingiz mumkin bo'ladi.
No comments:
Post a Comment